Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПАМ’ЯТНИК ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 19.07.2021 09:21
Кількість переглядів: 98

    Ця непересічна подія сталася п’ятого травня у нашому районі - відкрито пам’ятник Героям Небесної Сотні. Людям, які, не шкодуючи  життя,  стали на захист демократії, свободи, незалежності, майбутнього. Географія таких скорботних й водночас славних заходів розширяється і охоплює всю Україну. У великих містах, селах, невеликих містечках встановлюють пам’ятні знаки відважним Героям Небесної Сотні, таким чином віддаючи данину честі і пам’яті  їх величному подвигу.  Не змогли залишитися осторонь і депутати Захарівської селищної ради, які разом із своїм селищним головою Тетяною Пустовою прийняли рішення і виділили необхідні кошти для встановлення стели Небесній Сотні.

    Тож минулої п’ятниці біля скорботного монументу зібралися наші земляки - учасники антитерористичної операції на сході України, колективи установ, організацій, депутатський корпус, сільські та селищні голови, представники районних громадських та політичних організацій, ветерани та молодь.    Журлива пісня „Пливе кача”, щемні й проникливі слова ведучих проймали присутніх до глибини душі. З пам’яті виринали  «гарячі» події Майдану, запеклі протистояння, бої, кров, біль, смерті молодих, гарних, кращих з кращих… Цих людей об'єднала спільна Батьківщина, спільна Вітчизна, їх об'єднала Україна, палка любов до неї і героїчна боротьба за сповнене гідності європейське майбутнє.  

    Відкриваючи мітинг, селищний голова Тетяна Пустова наголосила, що цей пам’ятник встановлений не лише для того аби увіковічнити пам'ять загиблих Героїв, він  буде яскравим нагадуванням для молоді про жертви і втрати, про мужність і відвагу, про обов’язок і патріотизм. Наші діти будуть приходити до цього пам’ятника й розповідати про історію героїчної боротьби українців за волю, за свободу. На цьому місці ми віднині з почуттям глибокої поваги і вдячності низько схилятимемо  голови перед Небесною Сотнею, відомими і безіменними героями, які відстоювали і відстоюють право українців на свободу і державність, боролися тоді і борються й нині  за цю світлу ідею.    Право відкрити пам’ятник надано голові районної Спілки учасників АТО Дмитру Денисову, голові районної ради В’ячеславу Думитрашку, селищному голові Тетяні Пустовій та заступнику військового комісару з територіальної оборони, капітану Олександру Морозюку.      

    Так, довгі роки Україна виборює свободу й незалежність, її продовжили герої-патріоти  Небесної сотні та відважні українці на Сході України . Ми твердо віримо, що Україна БУДЕ жити у мирі, БУДЕ розвиватися і рухатися в обраному європейському напрямку. І станеться це завдяки нашим з вами янголам-охоронцям: Героям Небесної Сотні і сотням тих лицарів, які беззастережно віддали найцінніше -  своє життя за Україну.

В.Сухіна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь