Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

День народження Захарівської громади!

Дата: 19.07.2021 09:23
Кількість переглядів: 105

Перша сесія новообраної ради покликана забезпечити безперервність і наступність роботи органу місцевого самоврядування. Адже відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження сільського, селищного, міського голови починаються з моменту оголошення відповідно сільською, селищною, міською виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про його обрання й закінчуються в момент вступу на цю посаду іншої обраної відповідно до закону особи.

    Так, учора відбулася перша сесія Захарівської об’єднаної територіальної громади, на яку запросили і сільськихселищного голів.

      Перше засідання організаційної сесії видалось урочистим. Сесію відкрила голова селищної виборчої комісії Насіковська Г.І., яка привітала новообраних й поінформувала про перебіг виборчої компанії у населених пунктах. Вперше в історії нашого краю на цьогорічних виборах зафіксували рекордну кількість кандидатів у депутати селищної ради та селищного голови. Всього на 22 місця у раді претендувало 112 кандидатів, як від політичних партій так і самовисуванців. У виборах по Захарівській ОТГ взяли участь 9191 виборець, активність становила менше 40%.

     За результатами волевиявлення громадян Захарівським селищним головою обрано Осійчука Олексія Кузьмича, висуванця політичної сили «Наш край», за нього проголосували більше 34 % тих, хто брав участь у цих виборах.

   До Захарівської селищної ради обрано 22 депутати, перелік яких оприлюднила районна газета «НовинаР». Кілька із зазначених депутатів склали повноваження і будуть оголошені довибори.

     Подякувавши виборцям за виявлену довіру, Олексій Кузьмич, наголосив: «Маю впевненість, що новостворена Захарівська ОТГ буде успішною, адже у неї є перспективи для розвитку. Звісно, перед нами стоїть дуже багато проблем, які потребують негайного вирішення - це і бюджетні питання, ремонт доріг та водомереж, потребує уваги соціальна сфера громади, створення нових структурних підрозділів тощо. Основна мета – це розвиток самодостатньої, дієвої громади, позитив від створення якої має відчути кожний мешканець. Наше завдання - розвиток інфраструктури усіх населених пунктів, які об’єднались навколо Захарівки. Нам доведеться не лише освоювати кошти державної субвенції, а й по-новому планувати розбудову об`єктів соціальної сфери, думати, як створювати нові робочі місця, адже це і є запорука розвитку і спроможності громади. Сподіваюсь, що наша громада зможе реалізувати нові проекти, які не лише зроблять життя мешканців зручнішим, а й примножать бюджет. Будемо вивчати і впроваджувати досвід роботи найуспішніших ОТГ. Я переконаний, що найцінніший ресурс громади - люди, які повірили в перспективи децентралізації, повірили в силу громади, обрали достойних депутатів. А ми, в свою чергу, маємо оправдати високу довіру людей. Усі ми разом чесно і відповідально будемо всіляко сприяти тому, аби наша ОТГ стала зразком для усіх інших» і закликав новообраних обраних депутатів до єднання задля спільної роботи на користь громади, незважаючи на політичні амбіції чи уподобання.

    Новообраний селищний голова подякував Тетяні Анатоліївні Пустовій та апарату селищної ради за вагомий внесок в розбудову Захарівської громади, за злагоджену та конструктивну роботу. Тетяна Анатоліївна, в свою чергу, поздоровила з перемогою і зазначила, що «завдяки децентралізації ми отримали шанс по-справжньому стати господарями у себе вдома та ефективно розпоряджатися своїми ресурсами. Бажаю новообраному голові селищної ради, депутатському корпусу, усім жителям ОТГ ефективної взаємодії, спільного бачення, в яких напрямках має розвиватися ОТГ, спільно, в діалозі, знаходити шляхи вирішення будь-яких проблем. Сьогодні, в нових складних умовах необхідно наполегливо працювати і паралельно вчитися, опановувати нові знання і переймати досвід успішних громад. Жителі Захарівщини – добрі, щирі і працьовиті люди, які заслуговують на добробут та процвітання.»

        О.Осійчук склав присягу голови й отримав посвідчення, таким чином приступив до виконання своїх обов’язків.

      За пропозицією селищного голови, таємним голосуванням обрано Трач Валентину Володимирівну секретарем селищної ради.

      Крім того, депутати розглянули важливі питання, переважно організаційного характеру: утворення виконавчого комітету ради, з визначенням його чисельності, затвердження персонального складу; утворення постійних комісій ради, затвердження їхнього складу, обрання голів комісій; затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів; утворення старостинських округів та затвердили старост тощо.

       На першому ж засіданні сесії депутати затвердили Положення про постійні комісії й утворили чотири постійні комісії ради, зокрема:

- з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту голова Сорочан О.П.,

- з питань фінансів, бюджету,планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва голова Котовський І.Б.,

- з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони памяток, історичного середовища, благоустрою, комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту голова Кавун Д.А./

- з гуманітарних питань голова Лисик Ю.І.

      Депутати затвердили Положення про старосту й затвердили керуючих осіб: Василівський - Постевой І.Я., Войничівський – в.о. Луценко О.В., Йосипівський –Лисик Д.Ю., Карабанівський –Дерев’янко М.А., Мар’янівський – Кукулєвський І.В., Новозаріцький – Христоризенко В.І., Онилівський –Барабаш С.О., Павлівський – Осадчук О.І., Росіянівський – Москальова О.С.

      Взявши слово, депутат Одеської обласної ради Андрій Васильович Бабенко поздоровив з обранням на посаду Захарівської ОТГ Олексія Кузьмича й новообраних депутатів місцевої ради, також щиро подякував усім виборцям району за виявлену йому довіру й закликав усіх новообраних депутатів до єднання задля спільної роботи на користь громади: «Переконаний, що ваші професійні якості, досвід роботи, енергія і цілеспрямованість будуть завжди стояти на варті інтересів громади та нашої держави. Нехай в усіх починаннях нас супроводжує удача, розуміння та підтримка колег і однодумців, а непроста відповідальна робота приносить задоволення і творчі перемоги. Я також усвідомлюю всю відповідальність своєї посади. Робив, роблю й надалі буду старатися зробити так, щоб життя мешканців Захарівської й Затишанської громад було безпечним, комфортним, особливо дітей і ветеранів, а рівень розвитку громади щорічно зростав. Покладаю велику надію на тісну співпрацю з чиновниками обласного та районного рівнів, підприємцями Захарівщини, а також із небайдужими мешканцями, які прагнуть змін на краще. Я глибоко переконаний, що всі депутати усвідомлюють свої обов‘язки та будуть допомагати в розвитку заради майбутнього. Дякую нашій команді за розуміння, витримку й терпіння! Зазначу, що усі депутати мого округу, старости, пересічні громадяни можуть розраховувати на плідну співпрацю, взаєморозуміння та мою підтримку. Я завжди на зв’язку з вами, адже наша сила – в єдності!»

На цьому перше пленарне засідання першої сесії Захарівської селищної ради оголосили закритим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь