Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво»

Дата: 22.07.2021 11:43
Кількість переглядів: 121

Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стала однією з головних державних програм підтримки, націлених на боротьбу з наслідками кризи, пов’язаної з пандемією. Про це заявила заступниця керівника Офісу Президента з питань економіки Юлія Свириденко за підсумками свого виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Трудові ресурси».

««Велике будівництво» забезпечило роботою понад 200 тис працівників: робітників, проєктувальників, фахівців з реконструкції шкіл, садочків, лікарень та стадіонів», – розповіла вона.

За словами Свириденко, держава запровадила й інші програми підтримки. Так, 95 тис. безробітних змогли пройти у минулому році курси у державній службі зайнятості, і практично кожен знайшов роботу.

Державну допомогу змогли отримати також близько 400 тисяч працівників підприємств, на яких скоротили робочий день. «У середньому допомога була 7,5 тисяч грн, а всього на цю програму держава витратила майже 3 млрд грн – це наша програма по частковому безробіттю», – зазначила заступниця голови ОП.

Програмою «8 тисяч» для підприємців, які втратили доходи, коли населені пункти перебували у червоній зоні, скористалися понад 480 тис. ФОПів і працівників малих підприємств минулого року і 340 тис. – у 2021-му.

Інша програма – 5-7-9 – допомогла малому та середньому бізнесу отримати кредити під низькі відсотки.

«Цю можливість реалізували понад 12,5 тисяч підприємств у сільському господарстві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, а також у промисловості. І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, але вже й створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників», – сказала Свириденко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у 2021 році за програмою планують побудувати та відремонтувати рекордні 6 500 км доріг та 245 штучних споруд. Також здадуть в експлуатацію 95 шкіл, 70 дитячих садків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень, а за проектом «Велика реставрація» за три роки буде відновлено 150 пам’яток культури.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь