Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Проведено черговий навчальний семінар

Дата: 08.12.2021 11:31
Кількість переглядів: 73

Відповідно до плану-графіка комунікативних та навчально-методичних заходів Державного архіву Одеської області 01 грудня поточного року відбувся черговий навчальний дистанційний семінар  «Ділові папери як засіб писемної комунікації. Формування справ та проведення експертизи цінності документів», в якому взяли участь 100 осіб з числа державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та працівників трудових архівів Одеської області.

Відкрила і провела навчальний семінар організатор і керівних комунікативних заходів Держархіву, заступник начальника відділу науково-довідкового апарату, кандидат наук з державного управління Наталія Привалова.

З вступним словом до учасників вебінару звернувся очільник Державного архіву Одеської області, кандидат наук з державного управління Петро Лук’янчук, який зауважив про чималу зацікавленість посадовців у проведенні навчальних заходів та велику кількість посадовців бажаючих брати участь у навчальних заходах, організованих Держархівом. «Враховуючи велику зацікавленість у роз’яснювальній та консультаційній роботі щодо питань документообігу, архівної  справи тощо, за результатами вивчення потреб  органів влади Одещини, Державним архівом буде сформовано план-графік комунікативних та навчально-методичних семінарів на 2022 рік та робота буде продовжена» – зазначив Петро Лук’янчук.      

Під час заходу було обговорено низку нагальних питань, а саме:

  • «Вимоги державного стандарту щодо оформлення документів»; 
  • «Нововведення в нормативних документах»;
  • «Формування справ та проведення експертизи цінності документів».

Спікерами із зазначених питань були працівники Держархіву.

Так,  начальник відділу звернень громадян, документообігу та контролю за виконанням документів органів влади Державного архіву Одеської області Алла Єрмакова поінформувала учасників про нові вимоги відповідно до Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації», який набрав чинності  1 вересня 2021 року. 

Змістовною була доповідь професора кафедри української мови Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, доктора філологічних наук – Світлани Форманової, яка розповіла учасникам заходу про нову редакцію «Українського правопису» та вимоги щодо використання фемінативів в офіційних документах.

Начальник відділу формування Національного архівного фонду, організації і координації архівної справи та діловодства Галина Успенська зосередила увагу учасників заходу на формуванні справ та проведенні експертизи цінності документів.

По завершені навчання учасникам було надіслано для самостійного опрацювання методичні матеріали, які підготували доповідачі. 

Учасники навчального семінару подякували керівництву Держархіву, модератору та спікерам за змістовну і корисну інформацію, яка буде корисною у подальшій роботі.

Традиційно, навчальний захід було записано, а відеозапис викладено на каналі YouTube.

Переглянути відеозапис можна за посиланням:

https://youtu.be/xYkwTPxpi4I


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь