Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У реалізації інформаційної кампанії “Україна без бар’єрів” бере участь широке коло стейкхолдерів

Дата: 25.01.2022 10:28
Кількість переглядів: 171

14 січня Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Громадською організацією ,,Безбар’єрність” та Центром стратегічних комунікацій ,,Стратком Україна” провело для працівників комунікаційних підрозділів центральних органів виконавчої влади, служб та відомств одноденний тренінг ,,Реалізація комунікаційної стратегії з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року”.

Тренінг організовано з метою залучення широкого кола стейкхолдерів до реалізації всеукраїнської інформаційної кампанії ,,УКРАЇНА БЕЗ БАР’ЄРІВ” та популяризації у суспільстві культури безбар’єрності як філософії гідності та прийняття, зростання культури спілкування та сприйняття в суспільних групах тих людей, які за певними ознаками (стать, раса, фізичні можливості, вік, досвід тощо) відрізняються від інших.

“Для нас є важливим забезпечити комунікацію для усвідомлення українським суспільством сутності культури безбар’єрності і важливості створення безбар’єрного простору” – зазначила Ганна Красноступ, в.о. директора директорату з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП.

Учать у тренінгу взяло більше 40 представників міністерства та відомств, які відповідають за реалізацію комунікаційної Стратегії з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

,,Ми всі є невід’ємною частиною суспільства. Суспільства, в якому всім має бути комфортно, незалежно від статі, віку, фізичних та інших особливостей, де кожному забезпечені однакові права” – зазначила Оксана Збітнєва, виконавча директорка ГО ,,Безбар’єрність”.

,,Безбар’єрна Україна – це не відокремлена територія зі специфічними умовами для людей з обмеженими можливостями і не сукупність вибіркових норм правил. Це новий, вдосконалений формат співіснування рівних між собою людей” – зауважила Світлана Судак, менеджерка Центру стратегічних комунікацій “Стратком Україна”.

Нагадаємо: Стратегічний напрям впровадження в Украі?ні безбар’єрного простору передбачений Національною стратегією із створення безбар’єрного простору в Украі?ні на період до 2030 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів Украі?ни від 14 квітня 2021 року № 366-р.

На виконання пункту 67 Плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2021 року № 883-р, МКІП забезпечує організацію та проведення інформаційно-просвітницької кампанії «Україна без бар’єрів».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь