Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

РІЧНИЦЯ АФГАНСЬКОГО БРАТСТВА

Дата: 15.02.2022 16:02
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Сьогодні, 15 лютого, у центральному парку біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам у Республіці Афганістан відбулись меморіальні заходи, покладання квітів та Хвилина мовчання. Висловити слова вдячності за мужність і героїзм афганцям та іншим воїнам-інтернаціоналістам прийшли голова Захарівської селищної ради Олексій Осійчук, його перший заступник Сергій Бабенко, члени виконкому, депутати селищної ради, старости старостинських округів.

Сивочолі чоловіки, які пройшли жорстоке горнило Афганістану згадували подвиг своїх шураві, з якими пліч-о-опліч виконували військовий (тоді вважали його священним) обов’язок, ділили ковток води. Сьогодні ми свідомі того, що та чужа неоголошена війна була безглуздою, підступною й жорстокою, забрала життя кращих синів, скалічила тіло і душу кожного, хто пройшов її. У серцях багатьох й досі кровоточить афганська рана. «Афганська війна – велика помилка, яка зламала життя багатьом молодим хлопцям, та назавжди залишиться для нас уроком. Але, як відомо, військові не обговорюють накази, а чітко й оперативно виконують їх. Час не підвладний викреслити з нашої пам’яті біль Афганістану. І сьогодні ви, афганці, є яскравим прикладом мужності, самопожертви і вірності військовому обов’язку для синів і дочок, для наших молодих земляків, які відважно стоять на захисті Батьківщини від російської агресії. Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров, хто не повернувся живим до своїх рідних. Ми завжди маємо пам’ятати їх» - наголосив О. Осійчук. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто віддав своє життя в запеклих боях і залишився вічно молодим в афганських горах. Живі квіти, скроплені скупою чоловічою сльозою побратимів-афганців, покладені до підніжжя пам’ятного знаку.

Зранку воїни-інтернаціоналісти побували у місцевому Храмі Успіння Пресвятої Богородиці, де протоієреєм Іоанном (Гуменяком) відслужено заупокійний молебень за бойовими товаришами, які навічно залишилися молодими та за мир в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь