Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ В РЕГІОНІ ЗНАХОДИТЬСЯ НА ОСОБИСТОМУ КОНТРОЛІ КЕРІВНИЦТВА ОБЛАСТІ

Дата: 24.03.2022 09:11
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

В умовах протидії військовій агресії, підвищення цін на продукти харчування значно погіршує стан громадян України та осіб, які перебувають на її території, що є неприпустимим.

15 березня 2022 року розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з метою стабілізації споживчого ринку регіону утворено робочу групу з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області, до складу якої увійшли спеціалісти обласної військової адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, Національної поліції України, Бюро економічної безпеки України та спеціалісти Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області.

22 березня 2022 року представниками робочої групи здійснені контрольні заходи за встановленням суб’єктами господарювання роздрібних цін на соціально значущі продовольчі товари, які реалізовуються на продовольчих ринках м. Одеси, у крамницях, а також, цін на пальне на автозаправних станціях.

Зокрема, під час здійснення заходів встановлено, що з 19 досліджених торговельних павільйонів фізичних осіб-підприємців в 10 завищувались роздрібні ціни на борошно пшеничне, цукор-пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва, олію соняшникову, крупу гречану.

В ході проведення заходів контролю роздрібні ціни підприємцями були знижені за рахунок зменшення розмірів торговельних надбавок, а в цінниках вказані нові економічно обґрунтовані рівні роздрібних цін.

Так, роздрібні ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку були знижені з 27,50 – 30,0

до 23,0 грн., або на 4,50 – 7,0 грн. за 1 кг;

- на цукор-пісок – з 30,0 – 36,0 до 28,0 грн., або на 2,0 – 8,0 грн. за упаковку вагою 1 кг;

- на крупу гречану – з 80,0 до 70,0 грн., або на 10,0 грн. за 1 пакет вагою 0,9 кг;

- на олію соняшникову – з 80,0 грн. до 69,0 грн., або на 11,0 грн. за 1 пляшку;

- на макаронні вироби – з 35,0 до 30,0 грн., або на 5,0 грн. за 1 кг.

Водночас з адміністрацією продовольчого ринку проведено робочу нараду, за результатами якої досягнута домовленість про співпрацю та визначено низку заходів, які сприятимуть запобіганню необґрунтованому підвищенню роздрібних цін на продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість.

Заходи з проведення обстежень підприємств торгівлі, в першу чергу за скаргами споживачів, тривають. Про їх результати робоча група буде оперативно інформувати громадськість.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 року № 1548 уряд ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. Не варто деяким підприємцям намагатись заробити на війні, ми маємо забезпечити українців найнеобхіднішими товарами і послугами та створити міцний тил для перемог на фронті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь