Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ ТА ПРОВУЛКІВ У ГРОМАДІ

Дата: 18.05.2022 10:51
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

Триває героїчна війна Українського народу проти російських загарбників за державну незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Те, що коять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання».

Саме зараз Україна зобов'язана глибоко та остаточно переосмислити історію свого перебування у таких утвореннях, як Російська імперія та Радянський Союз, позбутися усіх імперських міфів, наративів та спадщини. Агресія Російської Федерації проти України актуалізувала необхідність перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, що пов'язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР.

Цілковито підтримуючи ці процеси, у Захарівській селищній раді розпочала роботу робоча група з унормування окремих назв об’єктів топоніміки населених пунктів, розташованих на території нашої громади.

Наголошуємо, що влада завершує процес дерусифікації та пропонує відмовитись від назв об'єктів, які прославляють й увіковічнюють представників та події країни, що розпочала повномасштабну війну проти України та здійснює геноцид нашого народу. Сучасна Україна має власних героїв, видатних особистостей та визначні події, якими ми можемо пишатися та зробити частиною історії.

Робочою групою підготовлено перелік об’єктів, назви яких пов’язані з державою агресором, історією російської імперії або СРСР, та потребують збору пропозицій від юридичних та фізичних осіб, мешканців громади щодо перейменувань населених пунктів, вулиць та провулків.

До перейменування запропоновано:

Населені пункти громади - село Перше Травня Новозаріцького старостинського округу та село Первомайське Мар’янівського старостинського округу.

У селищі Захарівка; вулиці - Жовтнева, Лермонтова, Горького, Пушкінська, Гагаріна, Перше Травня, Суворова, Белінського, Комарова ; провулки - Гагаріна, Першотравневий, Пушкінський.

У селі Василівка - вулиця Гагаріна.

У селі Давидівка – вулиця Першотравнева.

У селі Йосипівка - вулиці Гагаріна, Мамєдової, Комарова.

У селі Карабанове - вулиця Гагаріна.

У селі Новопавлівка – вулиця Гагаріна .

У селі Новошибка - вулиця Гагаріна.

У селі Оленівка – вулиця Гагаріна.

У селі Первомайське – вулиця Першого Травня.

У селі Онилове – вулиця Павла Юзяка.

У селі Павлівка – вулиці Першого Травня, Мічуріна.

У селі Парканівка – вулиця Першого Травня.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою на офіційну скриньку Захарівської селищної ради [email protected] або листом на адресу селищної ради: вул. Центральна, 69, смт Захарівка, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, до 17 червня 2022р.

Також будуть враховані пропозиції, які надійдуть в повідомлення на офіційну сторінку «Захарівська селищна рада Роздільнянського району Одеської області» веб-сайту http://zaharivska.gromada.org.ua/, та анонімного опитування на офіційній сторінці «Захарівська громада» в соціальних мережах ФБ. https://www.facebook.com/zaharivska.gromada.

Особливо звертаємо вашу увагу, що після впорядкування назв вулиць/провулків всі документи, які перебувають на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають (зміна поштової адреси не є підставою для того, щоб громадяни переробляли свідоцтво на право власності).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь