Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА

Дата: 08.06.2022 16:29
Кількість переглядів: 66

Під час участі у черговій селекторній нараді облдержадміністрації, що відбулась 7 червня 2022 року у ролі доповідача виступив начальник райдержадміністрації Сергій Приходько, який інформував про забезпеченість підприємств зернозбиральною технікою, паливом та сезонними працівниками, а також матеріально-технічною забезпеченістю сільгосппідприємств для своєчасного проведення комплексу збиральних робіт у 2022 році в умовах дії воєнного стану на території району.

Так, під урожай 2022 року на території Роздільнянського району засіяно -121,2 тис. га:

В тому числі:

- Озимих культур-69,9 тис. га (Озима пшениця-54,8 тис. га, озимий ячмінь-15,12 тис. га)

- Озимий ріпак-10,5 тис.га

- Ярих культур – 40,7 тис. га (пшениця-0,518 тис. га, ячмінь-2,015 тис. га,горох-1,3 тис. га, кукуруза-4,842 тис. га, соняшник-31,937 тис. га

Одною із проблемних питань для сталого проведення комплексу збиральних робіт в районі є незабезпеченість сільськогосподарських підприємств паливо-мастильними матеріалами, особливо малих фермерських господарств та одноосібників. Станом на 01.06.2022 року необхідно близько 2,0 тис тон паливно-мастильних матеріалів.

Щодо забезпеченості підприємств зернозбиральною технікою. В районі наявно 220 одиниць зернозбиральних комбайнів. За даними підприємств необхідно залучити додатково-80,0 одиниць техніки -36%. Станом на сьогодні сільгоспвиробниками проведена робота щодо залучення техніки, укладено контрактів на 49 одиниць техніки, що становить 61,0%.

Відповідно до розпорядження Начальника Одеської обласної державної адміністрації від 27.05.2022 №307/А-2022 «Про деякі питання організації проведення комплексу збиральних робіт в 2022 році» Роздільнянською районною військовою адміністрацією сформовані списки зернозбиральної техніки та передані Головному управлінню Національної поліції в Одеській області та Відділу державного нагляду (контролю) у Одеській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Роздільнянською районною військовою адміністрацією проведена робота з сільгоспвиробниками щодо можливості надання ними допомоги в збирання врожаю 2022 року за межами свого регіону. Станом на сьогодні 5 підприємств (12 одиниць техніки) виявили бажання надати такі послуги.

Продовується робота з бронювання працівників сільськогосподарських підприємств, та по видачі перепусток на роботи в комендантську годину.

З такими ж доповідями виступили і начальники Ізмаїльської, Болградської,

Білгород-Дністровської, Одеської, Подільської районних військових адміністрацій.

За результатами заслуханих доповідей керівництвом області надані відповідні доручення та рекомендації до виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь