ПРОФІЛАКТИКА ХОЛЕРИ
З настанням літнього періоду виникає загроза появи спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб, в т.ч холери. Людство давно знайоме з цією інфекцією, епідемії якої приводили до масових захворювань в країнах і, навіть, континентах. В минулому захворюваність холерою приводила до значної кількості смертей. В зв’язку з високою смертністю та високим ступенем зараження в разі контакту з хворим, швидким розповсюдженням захворювання, холера відноситься до особливо небезпечних інфекцій.
Щоб запобігти захворюванню:
- обов’язково перед вживанням їжі мити руки з милом;
- не заковтувати воду при купанні в будь-яких водоймах;
- ретельно мити під проточною водою овочі та фрукти;
- в епідсезон вживати для пиття тільки кип’ячену або мінеральну воду;
- при відпочинку на березі водоймища вживати їжу підкислену лимонним соком, оцтом, лимонною кислотою;
- не використовувати в їжу слабосолену рибу;
- у випадку розладу шлунку не займатись самолікуванням, а звертатись до лікаря;