Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

В Україні з’явиться реєстр психологів, навчених працювати з дітьми, які постраждали від насильства

Дата: 27.06.2022 16:32
Кількість переглядів: 56

Спеціалісти, які увійдуть до Реєстру психологів, допомагатимуть правоохоронним органам ефективно розслідувати злочини проти дітей, а також — суду під час здійснення судового розгляду за участі дитини. Їхня мета — зробити процес менш травмувальним для дитини, максимально ефективним, щоб голос дитини почули, її права були захищеними й винних притягнули до відповідальності.

До Реєстру відбиратимуть психологів, які мають вищу психологічну освіту, досвід роботи з дітьми, високу готовність та мотивацію долучатися до такої діяльності. Він буде створений на базі та силами Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги.

«Система БПД надає безоплатну вторинну правову допомогу, може забезпечувати послугу перекладу в кримінальному процесі та послуги з медіації у відновному правосудді. Співпраця та залучення психологів передбачається через схожий алгоритм: конкурсний відбір до реєстру психологів, призначення на підставі доручення психолога з Реєстру психологів. Запровадження Реєстру є важливим завданням, що працюватиме на перспективу та сприятиме подальшому розвитку дружнього до дитини правосуддя», — розповідає в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Запуск Реєстру був передбачений Національною стратегією реформування системи юстиції щодо дітей і мав відбутися до 2023 року. Утім, через війну в Україні, запуск вирішили пришвидшити. Кількість повідомлень про дітей, які постраждали від військових злочинів, зростає. Тож є потреба забезпечити доступ психологів до слідчих дій на території всієї країни — як офлайн, так і онлайн, — щоб надати дітям необхідну підтримку та допомогу, а також зробити правосуддя дружнім до дитини та мінімізувати ризик повторної травми.

Створення Реєстру — спільна ініціатива Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, Офісу Генерального прокурора України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, Координаційного центру з надання правової допомоги та ГО Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер".

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3ncvL9ZФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь