запобігти захворюванню на сальмонельоз
Щоб запобігти захворюванню на сальмонельоз, необхідно виконувати певні правила:
- не слід вживати м’ясні та молочні продукти, придбані на стихійних ринках, адже вони продаються без ветеринарно-санітарного контролю;
- м’ясо і птицю необхідно добре проварювати або прожарювати невеликими шматками;
- під час кулінарної обробки продуктів обов’язково слід дотримуватися правил роздільного зберігання сировини та готової продукції, а також використання кухонного інвентарю (ножі, дошки) – окремо для сирого м’яса і готових виробів. Це вкрай важливо для запобігання вторинного зараження сальмонелами виготовлених страв від сирих продуктів;
- всі швидкопсувні продукти потрібно зберігати у холодильнику;
- необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, частіше мити руки з милом, особливо, після повернення з вулиці, перед вживанням їжі, після відвідування туалету.
Не порушуйте цих правил! Адже виконати їх легше, ніж потім лікуватися!