Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ЗАХАРІВСЬКОЇ ОТГ ДО ГРОМАДИ

Дата: 25.11.2022 11:29
Кількість переглядів: 60

Щорічно, у четверту суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед жертвами голодомору 1932-1933рр., який назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія. Об'єднання українського народу навколо горя, що принесли голодомори, свідчить про те, що ми є однією, спільною нацією. Українські голодомори — це жорстока помста радянської влади за свободу, за прагнення волі й незалежності українців. Ламали душі, виривали серця, безжально нищили націю. Але тепер ми знаємо імена наших катів, імена вбивць, історія розкрила конкретні накази комуністичної влади, їх розпорядження про терори і вбивства. Їх томи. І вони є. На щастя архіви не горять…

Дорогі земляки! Переконливо прошу усіх вас завтра, у суботу 26 листопада, запалити свічку Скорботи і Пам’яті за жертвами голодоморів, АЛЕ з урахуванням вимог світломаскування. Широкомасштабна російсько-українська війна не дозволяє провести широкі громадські заходи, які у нас були зазвичай. Але це не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодоморів. Закликаю керівників усіх підприємств, установ, організацій громади приспустити Державний прапор України, пов’язаний чорною стрічкою. Маємо згадати події, зберегти і передати пам'ять наступним поколінням, зберегти історію живою, навіть її чорні сторінки.

Земляки! Поговоріть про ці події в родині, розкажіть дітям, за змоги можна передивитися фільм, знайти світлини, наша юнь має знати історію своєї держави. Діти мають знати, що росія протягом століть вбивала Україну різними способами, тотально знищувала українців.

Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для ПЕРЕМОГИ, для зміцнення та подальшої відбудови нашої держави, вільного життя кожної людини.

Слава Україні! Слава нації!

Олексій ОСІЙЧУК

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь