Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Безпека дітей понад усе!

Дата: 09.12.2022 11:30
Кількість переглядів: 48

У зв'язку з цим по всій території України у закладах освіти з'являються «класи безпеки». Нещодавно такий клас було створено у нашому ліцеї.

«Клас безпеки» – це інтерактивний простір, розділений на тематичні зони. Тут є все необхідне для вивчення правил безпеки життєдіяльності. Заняття школярам матимуть змогу проводити як вчителі, так і спеціалісти ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, фахівці з мінної безпеки, працівники соціально-психологічної служби тощо.

Сьогодні для учнів 4-В класу було проведено Урок безпеки, який підготувала та провела Бегерусь Ольга Олександрівна. Під час уроку школярів навчали правилам пожежної безпеки, розповідали та демонстрували, як користуватись первинними засобами пожежогасіння, що потрібно робити в разі виникнення пожежі, витоку газу, натраплянні на міну чи невідомі предмети.

В ігровій формі, з різноманітними цікавими інтерактивними вправами, з використанням яскравої наочної агітації, учні отримували нові та закріплювали вже відомі навички, запам'ятовували життєво важливу інформацію, яка допоможе вберегти себе та рідних від небезпеки і в разі надзвичайної ситуації не розгубитись.

Ольга Олександрівна ознайомила дітей із цікавими вправами для самозаспокоєння, зняття стресу, подолання паніки, відновлення відчуття безпеки та повернення гарного настрою «Тапінг», «Австралійський дощ», які дітям дуже сподобались і вони з великим бажанням їх виконували.

Запрошений на урок представник ДСНС Юрін Віталій Миколайович відзначив високий рівень підготовки та висловив своє задоволення рівнем знань учнями правил безпеки. «Адже в умовах війни, нашим дітям просто необхідно знати не тільки в теорії, як вберегти себе та рідних від небезпеки, а й на практиці підкріплювати всі знання та навички. Дай Бог, щоб вони їм знадобилися лише в теорії!» - підсумував він.

Такий урок дітям запам’ятається надовго, адже він був пізнавальним і корисним, усі отримані знання підживлювалися цікавою подачою, позитивними емоціями та приємним сюрпризом від головного персонажа Пса Патрона, який вручив дітям жетончики за активну участь на уроці.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь