Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

НА ПІДПРИЄМСТВАХ ОДЕЩИНИ ПОГАСИЛИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ З ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ НА СУМУ БІЛЬШ НІЖ 85 МЛН ГРН

Дата: 27.12.2022 13:47
Кількість переглядів: 45

Погашення боргів з виплати заробітної плати, особливо в умовах воєнного стану,

є важливим елементом у забезпеченні гідного рівня життя мешканців Одещини та одним з пріоритетів діяльності Одеської обласної військової адміністрації.

"На початок введення в країні воєнного стану сума заборгованості становила

55,5 млн грн, що на 1,6 млн грн більше ніж на сьогодні – 53,8 млн грн. Впродовж 2022 року погашено заборгованість з виплати заробітної плати у сумі 85,5 млн грн на 77 підприємствах перед 9,0 тис працівниками, у тому числі 49,9 млн грн на державних суб’єктах господарювання" - зазначає заступник Начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов.

Стабільна позитивна динаміка погашення заборгованості, за його словами, з виплати заробітної плати спостерігається щомісячно, починаючи з вересня.

"На сьогодні борги із виплати заробітної плати мають місце на 27 підприємствах, у тому числі на 7 підприємствах державного сектору економіки 24,2 млн грн; 4 комунальних підприємствах - 2,0 млн грн; 16 недержавних підприємств - 23,3 млн грн; 3 підприємствах-банкрутах 4,3 млн грн" - наводить цифри Дмитро Радулов.

Однією з причин виникнення заборгованості з виплати зарплати є порушені економічні зв’язки з контрагентами, розірвані раніше укладені угоди та неотримані кошти за раніше виконану роботу через введення в країні воєнного стану.

"Питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати та супутніх податкових платежів знаходиться на постійному контролі Одеської обласної військової адміністрації. Ми постійно вживаємо заходів щодо максимальної підтримки суб’єктів господарювання у провадженні господарської діяльності, сприяємо відновленню та налагодженню логістичних ланцюгів. Також, межах компетенції, сприяємо вирішенню питань, які виникають з територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади" - говорить заступник Начальника Одеської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь