Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПРОЄКТИ З БЕЗБАР'ЄРНОСТІ МАЮТЬ НЕ ТІЛЬКИ НЕ ЗУПИНИЛИСЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ, А ДЕЯКІ ЕФЕКТИВНО РОЗШИРЮВАТИСЬ – ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА

Дата: 26.01.2023 08:37
Кількість переглядів: 56

Про це йшла мова на Всеукраїнській нараді за ініціативи Олени Зеленської, участь в якій взяли представники Одеської обласної військової адміністрації разом з Начальником Максимом Марченком. В рамках наради презентовано всі розділи, з урахуванням викликів воєнного часу, «Альбому безбар’єрних рішень» — першого посібнику в Україні для проєктувальників публічних просторів. Представники міністерств та відомств обговорили шляхи реалізації проєктів з побудови безбар’єрного середовища, які представлено в Альбомі.

Зокрема, Перша леді наголосила, що у воєнний час безбар’єрність не просто залишається у фокусі, а й набула нового, ще більшого значення.

«Під безбар’єрністю ми розуміємо відсутність перепон для людини будь-якої статі, віку, в будь-якому стані – перепон для розвитку, освіти, роботи, комфортного життя. Зараз як ніколи раніше очевидно, що всім нам незалежно від віку, статі, матеріального становища, стану здоров’я потрібні рівні можливості – щоб евакуюватися, спуститися в укриття, вчасно отримати важливу інформацію, мати доступ до послуг, працевлаштуватися», – акцентувала Олена Зеленська.

Структура Альбому побудована на формуванні нової філософії та підходу до проєктування просторових рішень, що покликаний створити світ, максимально зручний для різних людей. В Альбомі описано принципи проєктування, а не алгоритм проєктування конкретної території, бо останній потребує враховування особливостей кожної локації й кожного двору: кількість мешканців, площу території, забудови на цьому місці.

«Ми створили цей посібник, щоб показати, як міське середовище може бути дружнім до усіх людей. Однак безбар’єрність під час війни — це й питання безпеки та реабілітації. Тому ми вирішили оновити Альбом, щоб ті, хто відновлюватиме наші міста після війни, дотримувалися принципів безбар’єрності. Пам’ятали, що відбудова вулиць і будинків — це, насамперед, їх зручність та доступність для усіх без винятку людей», — зазначила перша леді Олена Зеленська.

«Безбар’єрність під час війни — це не лише питання комфортного простору для всіх та кожного. Сьогодні це, у першу чергу, вимога безпеки, створення умов для тих, хто рятується від війни, хто потребує рівного ставлення та умов. Тому ми спільно з органами міського місцевого самоврядування та районними адміністраціями будемо працювати для покращення ситуації в цьому напрямку. Зокрема, всіляко сприяти реалізації інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали якомога більше просторів в громадах Одещини» - зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь