Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Питання домашнього насильства.

Дата: 01.03.2023 11:38
Кількість переглядів: 39

Під час війни, нажаль, не втрачає актуальності питання домашнього насильства. Адже загальновизнаним є те, що будь-які потрясіння в суспільстві, особливо такі серйозні як воєнні дії, коли багато наших співвітчизників втратили своїх близьких чи рідних, домівки, роботу і перебувають у стані стресу та невизначеності, сприяють зростанню проявів домашнього насильства. Від такого негативного явища, нажаль, найчастіше потерпають найбільш вразливі категорії – діти, люди похилого віку, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи.

❗️На жаль не всі потерпілі звертаються по допомогу і на це у кожного є свої причини. Це може бути небажання розголосу, страх осуду, зневіра. Як свідчить досвід, коли потерпілий наважуються просити допомоги, то найчастіше такі надходять до працівників поліції.

✅Саме працівники поліції фіксують прояви домашнього насильства у будь-якій формі та складає протокол про адміністративне правопорушення (ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення), який разом з матеріалами, що будуть зібрані на підтвердження факту домашнього насильства, надсилається до суду. Крім того, працівники поліції наділені повноваженнями щодо застосовування термінового заборонного припису стосовно кривдника (виноситься строком до 10 діб у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь