Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Прочитайте знову сторінки нашої історії!

Дата: 01.03.2023 11:44
Кількість переглядів: 53

До 375 – річчя обрання Богдана Хмельницького Гетьманом Війська Запорізького у Публічній бібліотеці Захарівської селищної ради оформлена книжкова виставка - ім'я «Богдан Хмельницький – творець козацької держави».

Богдан Хмельницький - видатний український політик, полководець і дипломат, очільник національно – визвольної боротьби 1648 – 1657 років, що створив армію, формував державні інституції, зміцнював гетьманську владу. Він сформулював державну ідею, що передбачала створення незалежної соборної Української держави, запобіг спалаху громадянської війни. І одночасно запровадив новий адміністративно-територіальний устрій, реформував Січ, зміцнив державні інституції, вдосконалював функціонування органів влади.

На виставці представлено літературу з історії життя і діяльності гетьмана, художні твори про Б. Хмельницького, що надає змогу користувачам бібліотеки розширити свої знання про славетного українського гетьмана. Це вкрай важливо ще й тому, що він відноситься до розряду тих постатей, з яких починається Батьківщина.

Прочитайте знову сторінки нашої історії! Хай доля гетьмана допоможе вам осмислитиФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь