Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЗВІТ сектору молоді та спорту Захарівської селищної ради за 2022 рік

Дата: 14.03.2023 11:59
Кількість переглядів: 60

Організація роботи сектору молоді та спорту здійснюється відповідно до Положення про сектор молоді та спорту Захарівської селищної ради.

Сектор у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями селищної ради, розпорядженнями голови селищної ради, а також Положенням про сектор.

Пріоритетними напрямками є виконання заходів програм, які розроблені сектором молоді та спорту: Програма розвитку фізичної культури та спорту Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області на 2021-2023 роки та Програма розвитку та підтримки обдарованих і талановитих дітей, молоді Захарівської селищної ради на 2021-2024 роки.

Головними завданнями даних програм є:

- проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання, у виробничій сфері, збереження наявної, з подальшим удосконаленням, матеріально – технічної бази, поліпшення умов її функціонування;

- сприяння самореалізації та всебічному розвитку учнів та молоді, заохочення її до реалізації поставленої мети, спонукання до прозорості діяльності молодіжних об'єднань.

Одним із завдань сектору є підбір дітей, які мають право на пільгове оздоровлення. Відповідно до Положення про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек», затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 02.06.2020 № 359 за 2022 рік Захарівською селищною радою за рахунок бюджетних коштів направлено до ДПУ "МДЦ "Артек" (в звітному році була Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Березники) 7 дітей пільгових категорій.

Протягом року оновлюється банк даних багатодітних сімей. Так на обліку Захарівської селищної ради станом на 01.01.2023 року рахувалося 330 сімей, у яких виховувалося 1242 дитини. За 2022 рік на видано посвідчення батьків багатодітної сім’ї 32 родинам, посвідчення дитини з багатодітної сім’ї видано 61 дитині, довідки дитини з багатодітної сім’ї видано 68 дітям.

Відповідно до Положення про призначення та виплату стипендії або грошової винагороди Захарівського селищного голови за вагомі досягнення у навчанні, науково-дослідницькій, творчій, культурній діяльності та спорті, затвердженого рішенням Захарівського селищного голови від 30.07.2021 року № 718-VIII, здійснювався відбір претендентів на виплату грошової винагороди та Програми розвитку та підтримки обдарованих і талановитих дітей, молоді Захарівської селищної ради на 2021-2024 роки, згідно якої передбачається ресурсне забезпечення відповідних заходів одноразову винагороду у розмірі 1000 грн. отримали 34 учні громади, троє золотих медалістів отримали по 15000 грн., 2 срібних медалісти отримали по 10000 грн.

Сектор молоді та спорту селищної ради активно брав участь у спортивно розважальних заходах присвячених Дню Незалежності України.

Значна увага в громаді приділяється фізичній культурі та спорту, як однієї зі складових здорового способу життя.

З метою сприяння розвитку Олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, формування в учнів фізичного і морального здоров’я у вересні 2022 проводився Олімпійський тиждень під гаслом «Рух заради здоров’я».

Протягом Олімпійського тижня вчителі фізкультури провели наступні заходи в онлайн режимі: ранкову зарядку; години спілкування «Олімпійське сузір’я України», «Олімпійськими шляхами до здорового майбутнього».

Спільно з КЗ «ДЮСШ» 20.01.2022 року проведено спартакіаду серед учнів закладів загальної середньої освіти по шахам та шашкам. Учні громади приймали участь в обласній Спартакіаді учнів закладів загальної середньої освіти у змаганнях по тенісу, шашкам та шахам.

КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа Захарівської селищної ради», активно бере участь в змаганнях з різних видів спорту, а саме:

17 лютого 2022 року школярі громади брали участь у зональних змаганнях з волейболу серед дівчат в смт. Окни Роздільнянського району Одеської області, у яких посіли І місце.

18-19 лютого 2022 року вихованці ДЮСШ брали участь у турнірі по вільній боротьбі присвяченому пам’яті загиблих воїнів афганців-інтернаціоналістів в м. Южному, зайнявши призові місця.

29-30 жовтня вихованці ДЮСШ активно брали участь у Чемпіонаті Одеської області з вільної боротьби в м. Одеса.

У листопаді проводився відбір по вільній боротьбі серед вихованців ДЮСШ.

У чемпіонаті Одеської області серед ДЮСШ у зональних змаганнях по футболу в м. Подільску юнаки громади 2005-2006 р.н. зайняли І місце, 2007-2008 р. н. зайняли ІІ місце.

У чемпіонаті Одеської області серед ДЮСШ у зональних змаганнях по футзалу в м. Роздільна юнаки громади 2006-2007 р.н. зайняли ІІІ місце, 2008-2009 р. н. зайняли ІІ місце.

У навчальних закладах громади учні загальноосвітніх закладів активно залучаються до позашкільних занять з фізичної культури та спорту.

Завідувач сектору молоді та спорту

Захарівської селищної ради Катерина СЛІПЧЕНКО

На зображенні може бути: 1 особа, офіс та у приміщенні

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь