ПРО ВДОСКОНАЛЕННЯ ТА ПРІОРИТЕТИ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
Карта потреб кожного освітного закладу Захарівщини має досить об’ємні показники, а призмі сучасності – тим більше. На сьогоднішній нараді, ініційованій Олексієм Кузьмичем, із директорами закладів освіти, начальниками структурних підрозділів селищної ради, очільниками окремих комунальних установ та передставниками Роздільнянської районної і Захарівської Держпродспоживслужби, обговорювали великий пласт питань освітньої галузі. Насамперед торкнулися найважливішого питання - харчування учнів, про що ґрунтовно розповіли присутнім фахівці Держпродспоживслужби та відповіли на ряд питань директорів. Ними зазначено, що впроваджена із 2018 року система ХАССП (НАССР ) має гарантувати дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість продуктів і страв. А в закладах освіти – важливий інструмент контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Слід провести організацію процесів так, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів. Недостатньо розробити документацію, бо це є допомога для правильної організації процесів. Потрібно налагодити процеси таким чином, щоб їх описати і надати докази того, що ці процеси дозволяють випустити безпечну продукцію до вживання дітьми.
Крім того, зібрання всебічно обговорило атестацію педпрацівників, перспективи формування перших класів, вибір учнівських підручників для 2023-2024 навчального року тощо. У підведенні підсумків наради, Олексій Кузьмич нагадав про Великодній конкурс та участь навчально-освітніх закладів у ньому.