Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Сьогодні виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков зустрівся з Міністром транспорту Французької Республіки Клеманом Боном, який з офіційним візитом відвідав Одещину.

Дата: 21.04.2023 15:30
Кількість переглядів: 42

Борис Волошенков подякував французьким партнерам за допомогу, яку Французька Республіка надає Україні та Одещині зокрема. Водночас він зауважив, що для України і Одеської області значимими є питання відбудови, і в цьому напрямку вже запланована значна підтримка французьких регіонів-партнерів.

«Важливо у цей складний для України період не втрачати підтримку світу. Вдячні Франції за підтримку, яку ми відчуваємо на всіх рівнях і сподіваємось, що завдяки сприянню Франції Чорноморську Зернову Ініціативу буде продовжено і після 18 травня. Адже від того чи буде угода подовжена, залежить забезпечення продовольством найбідніших країн світу. Зернова угода сприє зниженню глобальної вартості продовольства і надає критично важливу допомогу людям», - зазначив в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Клеман Бон мав нагоду ознайомитись з функціонуванням транспортного коридору, завдяки роботі якого і відбувається експорт зернових культур з портів Одещини.

Представники компанії CMA CGM, термінал якої оглянула французька делегація, розповіли, що завдяки реалізації новітніх технологій в Одеському морському торговельному порту, вдалося збільшити ефективність контейнерних завантажень та перевезень, що тим самим ефективно сприяє пришвидшенню процесу відправки з порту суден важантажених зерном.

"Український експорт зерна — це знак великої солідарності під час війни в вашій країні. Держава, яка сама потребує допомоги, щедро жертвує, щоб врятувати людей в Африці. І ми всіляко будемо вас підтримувати. Нагадаю, що Франція через Всесвітню продовольчу програму ООН підтримує транспортування та розподіл кілька десятків тисяч тонн пшениці з України для бідних людей, зокрема в Сомалі", - сказав Клеман Бон.

Перебуваючи в Одесі Міністр транспорту Французької Республіки вкорте наголосив про незмінну підтримку його державою України в гуманітарному, економічному, політичному та військовому напрямках.

«Ми щиро захоплюємось мужністю українського народу та будемо зберігати усі форми співпраці з французькими компаніями, які працюють не тільки в портах. Також Україна може розраховувати на всебічну дипломатичну підтримку з боку Франції щодо продовження зернової угоди», - наголосив Міністр транспорту Франції Клеман Бон.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь