A A A K K K
для людей із порушенням зору
Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Став батьком через 35 років

Дата: 17.07.2023 08:30
Кількість переглядів: 29

Ігор Іванович* все життя мріяв мати велику родину, щоб на вечерю за столом збиралися щонайменше п’ятеро діточок. Але життя так склалося, що у нього з дружиною народилося двоє синів та донька. Однак на початку цього року, під час святкування свого 50 дня народження, односельчанка розказала йому, що ще далекого 1989 року її подруга народила від нього сина Дмитра.

Для отримання консультації як офіційно підтвердити своє батьківство Ігор Іванович звернувся до Захарівського бюро правової допомоги.

Коментує юристка бюро Наталія Заболотна.

«На прийомі Ігор Іванович розповів, що протягом 1988 року мав відносини із дівчиною, однак дані стосунки не були довготривалими та в березні 1989 року вони припинили спілкування. Він знайшов місце роботи в іншому населеному пункті, до села де проживала дівчина, приїздив дуже рідко. Коли в черговий раз приїхав, то знайомі повідомили йому, що дівчина народила сина. Оскільки Ігорю Івановичу не було відомо, що від їхніх стосунків вона завагітніла, то ж і питання щодо визнання батьківства не виникало. Однак в подальшому житті він спілкувався із хлопцем, надавав йому батьківські поради, за потреби допомагав.»

Оскільки Дмитро вже є повнолітнім, то єдиним способом встановити батьківство було звернення до суду із відповідним позовом.

Ігор Іванович є особою з інвалідністю з низькою пенсією, тому він має право отримати безоплатну вторинну правову допомогу від держави. За таких обставин юристка бюро Наталія Заболотна склала та подала до Фрунзівського районного суду позовну заяву про визнання батьківства та внесення змін до актового запису. В рамках розгляду справи було проведено генотипоскопічне експертне дослідження (тест ДНК), яке підтвердило, що з ймовірністю 99,9999999996 % підтвердило, що Ігор Іванович дійсно є біологічним батьком Дмитра.

Врахувавши всі подані докази, суд своїм рішенням офіційно визнав Дмитра сином Ігоря Івановича. Задоволені таким рішенням були і батько і син, який вже більше 10 років з моменту смерті матері вважав себе сиротою. А батько здійснив свою мрію мати велику родину.

* всі імена змінені з етичних міркувань


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь