A A A K K K
для людей із порушенням зору
Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

До уваги громадян!

Дата: 16.04.2024 11:47
Кількість переглядів: 16

Для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу Державна прикордонна служба України

Нагадуємо, що постановою КМУ від 7 грудня 2023 року № 1292 внесено зміни до постанови КМУ від 27 липня 1998 року №1147 "Про прикордонний режим".

Змінами передбачено, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в’їжджати у контрольований прикордонний район, перебувати, проживати або пересуватися в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Крім того, зміни передбачають обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Зазначимо, що це ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Обмеження полягають в отриманні дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги, у відповідного органу Державної прикордонної служби України.

Рішення видаються органами Державної прикордонної служби України, які безпосередньо виконують завдання у визначеній зоні відповідальності, їхні контакти можна знайти за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/contacts/state_border_guards/.

Орган Державної прикордонної служби не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Про прийняте рішення орган Державної прикордонної служби не пізніше наступного робочого дня повідомляє заявника з використанням офіційного каналу зв’язку, зазначеного у зверненні.

Наказ МВС України "Про затвердження форм рішень про надання / відмову в наданні або визнання недійсним дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу" за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0215-24#TextФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь