Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЗАХОПЛЮЮЧА  ЗАХАРІВСЬКА  «ДЖУРА»

Дата: 01.05.2024 16:04
Кількість переглядів: 6

Фото без опису

«Сокіл» («Джура») – всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра – найоптимальніша форма позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри у навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри. Саме ця гра впродовж кількох років цікавить нашу молодь. Саме у цій  грі наші учні зуміли показати спритність, набуті навички, вміння та таланти. Цьогорічна «Джура» також відбулась на базі Йосипівського ліцею.

Відкриваючи  гру, Олексій Осійчук наголосив: «Дорогі наші діти! Юнаки та дівчата! Дуже прикро, що саме на ваше покоління випала доля навчатися під час війни, переживати тривоги і страхи. Але це зробить вас сильними, впевненими у непереможну силу українського козацького духу. Хочу, щоб кожен з вас у душі подякував тим людям, які дали нам можливість провести гру, які щоденно дають можливість навчатися та просто жити. Це наші захисники. Нам необхідно вміти захищати свою землю, свою незалежність, свою країну. Тому навчайтеся достойно і чесно.

Цьогоріч у «Джурі»  прийматимуть участь усі школи громади, учні покажуть свій гарт, вміння, командну роботу та здатність реалізувати свій потенціал в непростих умовах. Бажаю вам успіхів і вдачі у грі!  Гартуйте свій характер, будьте щирими патріотами нашої країни, любіть Україну, любіть свою малу батьківщину, поважайте цінності! Ми віримо, що найближчим часом буде перемога і ми житимемо у вільній і незалежній країні

Конкурси та змагання за умовами проведення гри «Сокіл» («Джура») були такими:

  • конкурс строю та маршової пісні «Впоряд»;
  • туристсько-спортивні змагання «Смуга перешкод»;
  • «Рятівник» (перевірка теоретичних та практичних знань щодо надання першої долікарської допомоги);
  • «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України);
  • «Ватра» (творчо-мистецькі композиції);
  • «Стрільба» (виконання стрільб із пневматичної гвинтівки);
  • таборування.

У напруженій командній боротьбі та за підсумками суддів, лідерство гри знову вибороли йосипівці, друге місце посіли учні Павлівського ліцею, третє – Захарівський ліцей. У зазначених конкурсах місця розподілились таким чином:

«Впоряд»: 1- Йосипівський ліцей, 2- Росіянівський ліцей, 3-Павлівський ліцей.

«Ватра»: 1-Захарівський ліцей, 2-Павлівський ліцей, 3-Йосипівський ліцей.

«Рятівник»: 1-Оленівська гімназія, 2-Павлівський ліцей, 3-Войничівська гімназія.

«Смуга перешкод»: 1-Йосипівський ліцей, 2-Захарівський ліцей, 3-Павлівський ліцей.

«Стрільба»: 1-Новопавлівська гімназія, 2-Карабанівська гімназія, 3-Войничівська та Василівська гімназії. В інших конкурсах усі команди мали високі бали.

Азарт, чуття єдності, злагодженість і організованість панували у кожній команді. Нагороджуючи учасників гри грамотами і призами, Олексій Осійчук подякував за участь, за волю до перемоги. Також, за організацію ігрового свята та гостинність подякував старості Йосипівського старостинського округу О.В. Конінській та директору Йосипівського ліцею Лисику Ю.І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь