Захарівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Безоплатна правова допомога

Як перевести дітей до нової школи за місцем тимчасового перебування?

Ми з дітьми виїхали з Донеччини, наразі проживаємо у Тернопільській області. Маємо статус ВПО. Як перевести дітей до нової школи за місцем тимчасового перебування? Один з батьків, опікун/піклувальник, інший законний представник має написати заяву про прийом дитини на навчання на ім’я керівника закладу освіти, який обслуговує територію, на якій тимчасово проживає дитина. Які документи слід надати?

10:23:50 26.09.2022

Серед клієнтів системи надання безоплатної правової допомоги 59% складають жінки.

Найчастіше вони звертаються за консультаціями та роз’ясненнями з правових питань, у той час як чоловіки частіше потребують захисту та представництва у суді, допомоги у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру.  «Система БПД гарантує рівні можливості для жінок і чоловіків у доступі до правової допомоги. З 2018 року ми впроваджуємо Ґендерну стратегію системи надання безоплатної правової допомоги, мета якої – є досягнення паритетного забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Жінки стабільно становлять більшість клієнтів, які звертаються за безоплатною правовою допомогою. Розуміння їхніх потреб, а також проблем, з якими вони стикаються, вимагають від працівників системи БПД поглиблених знань у сфері ґендерної рівності», – зазначила перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка. З початку цього року до системи надання безоплатної правової допомоги звернулися понад 206 тис. жінок (59%) та понад 143 тис. чоловіків (41%). Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/bpdgender #БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

10:21:09 26.09.2022

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

, в 15-ти областях України. Це Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. Участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України.  Реєстрація триватиме з 20 вересня по 20 жовтня 2022 року. Участь у конкурсі передбачає такі етапи:  Реєстрацію (з поданням низки документів).  Проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (24 – 31 жовтня 2022 року).  Проходження співбесіди (8 – 11 листопада 2022 року). Результати конкурсу будуть опубліковані 2 грудня 2022 року на сайті системи БПД (https://legalaid.gov.ua) Офіційне оголошення про конкурс з детальною інформацією — за посиланням: https://bit.ly/konkursadvokativbpd #БПД #ПравоваДопомога #LegalAid 

13:58:56 22.09.2022

Маєте правові запитання?

Телефонуйте до контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103. Наші юристи надають консультації та роз’яснення, а також інформацію про сервіси системи БПД. Контакт-центр щодня з вами на зв'язку, в будні (з 08:00 до 19:00) та вихідні з (09:00 до 18:00).

13:56:09 22.09.2022

Щоб не набути собі зайвих проблем, беручи мікрокредит, перед його оформленням дізнайтеся:

 чи має установа ліцензію на здійснення своєї діяльності. Якщо ліцензія відсутня послугами такої установи користуватися не потрібно.  Обирайте установи, які мають відповідні ліцензії;  реальну річну процентну ставку;  графік платежів (коли і скільки потрібно платити);  комісії та штрафи у разі прострочення (навіть декілька днів прострочки можуть коштувати клієнту значної суми);  інші умови договору (у ньому можуть бути вказані особливі умови нарахування процентів та додаткові послуги).

13:55:15 22.09.2022

Реєстр медіаторів які залучаються центрами з надання БВПД для реалізації пілотного проекту

Координаційний центр з надання правової допомоги вестиме Реєстр медіаторів, які залучаються центрами з надання БВПД для реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», а також розробить правила проведення медіації. Це передбачено постановою Уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо деяких питань забезпечення надання послуг з медіації системою безоплатної правової допомоги» від 02 вересня 2022 року № 990. Нововведення мають бути впроваджені у 4-місячний строк з дня набрання чинності цією постановою.

10:09:27 08.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь